(Видео) Снег врне во Австрија и Италија

By

На места во Австрија и Италија уште во септември се забележани врнежи на снег. Во селото Тирол, планински крај во срцето на Алпите во Австрија, на 1470 метри надморска височина, забележана е зимска идила.

Снего почна да паѓа и во Ливиња, на северозападна Италија. Забележителен пад на температурите и врнежи од снег, забележани се и на места под 2000 метри надморска височина, нешто за кое метеоролозите велат дека е невообичаено за оваа доба во годината.

Ќе ви се допадне