(ВИДЕО) СТРАШНО! – Муслимани ги фрлаат бебињата од кровот на џамијата

By
Ова традиција е стара повеќе векови, но е забранета од 2011 година.

Во поедини делови на Индија, и понатаму постои бизарен ритуал каде бебињата се фрлаат од крововите на џамијата.

Верскиот водач на муслимани го фрла детето од 10 метри висина, а нив доле ги дочекуваат група на мажи кои бебињата ги фаќаат со помош на ќебиња.

Целиот овој ритуал се изведува поради тоа што, на овој начин се верува дека децата ќе имаат среќа низ животот.

Оваа традиција е стара повеќе векови, но е забранета од 2011 година.

Но, во некои краишта, и понатаму се изведува оваа илегална церемонија.

Погледнете го видеото:

 

Ќе ви се допадне