(ВИДЕО) Во Хрватска толку многу наврна снег што среде јули камиони го расчистуваат

By

Силно невреме пропратено со град ја погоди денес Истра, а поради количината на мраз на патиштата испратени се камиони за остранување на снег, јавуваат локалните медиуми.

Луѓето во кратка панталони се обидуваат да го расчистат снегот и да ги откопаат гумите од своите возила.

Температурите за само неколку минути драстично опаднала на десетина степени Целзиусови.

Ќе ви се допадне