Владимир Путин номиниран за Нобелова награда

By

Рускиот писател Сергеј Комков соопштил дека го предложил претседателот на Русија, Владимир Путин, за Нобелова награда за мир за 2021 година.

„Процесот по поднесувањето на мојата пријава до Нобеловиот комитет веќе е започнат. Никој не може да го спречи“, напишал Комков на својата страница на „Фејсбук“.

Ќе ви се допадне