Влакната на глава може да бидат предупредување за срцев удар

By

Срцев удар може да доживеат и помлади личности од 30 години, посебно оние кои имаат проблем со килограмите.

dobivaj vesti na viber

Причина за тоа е внесување на големо количество на сол. Затоа хранете се здраво и нема да дојде до затварање на крвните садови, што придонесува за срцев удар.

Симптомите за срцев удар може да се појават и една недела пред ударот да се случи. Некои од нив се силни и изненадувачки, а други се послаби и мислиме дека не се опасни.

Некои од симтомите се:

– Болки во градите

– Болка која се пренесува кон рамената и екстремитетите

– Мачнина

-Потење

-Отежнато дишење

– Проблем со желудникот

Но, освен овие сиптоми кои повеќето од нас ги знаат, постои уште еден, а тоа е косата. Колку е поголемо нивото на кортизон во косата, толку е поголема веројатноста од срцев удар. Кортизонот се мери во крвта или урината но и во косата. Испитана им е косата на оние кои дошивеале срцев удар и утврдено е дека нивото на кортизон кај овие луѓе е значително зголемен.

Ќе ви се допадне