Знаци дека вашето пријателство е готово

By

Пандемијата имаше големо влијание врз меѓучовечките односи, така што повеќе време поминувавме во потесен круг на луѓе, додека некои ги гледавме помалку од порано.

На поединци ова тешко им падна, но има и такви на кои паузата им годеше, сфатија дека всушност немаат потреба да се дружат со старите пријатели. Во тие случаи се наметнува прашањето, што би требало да направите, дали се исплати да вложувате време и емоции во односот кој повеќе не ве исполнува?

Во продолжение прочитајте знаци кои покажуваат дека не треба да го спасувате пријателството на кое му дошло крајот.

1. Чувствувате дека повеќе немате заеднички теми за разговор

Добриот пријателски однос се заснова на желбата да водите сметка за интересите на своите пријатели, тоа значи дека понекогаш ќе разговарате за работите кои не ви се блиски.

Меѓутоа, кога ќе се најдете во ситуација во која вас личноста со која сте се дружеле повеќе воопшто не ве интересира и имате чувство дека повеќе не знаете за што би разговарале со неа, заедничките средби стануваат доста напорни.

Меѓу вистинските пријатели може да влијае и пријатна тиѓина, а таа неподносливата настапува кога сте во друштво со луѓе кои всушност и не сакате да бидете. Ова може да се случи дури и со оние со кои сте редовно во контакт. Понекогаш ни е потребна оддишка како би можеле појасно да го согледаме односот со другите и да сфатиме дека нешто не е во ред со нив.

2. Немате потреба за заеднички дружби

Поминаа неколку месеци од последната средба, но воопшто не ви недостига. Доколку лесно сте се навикнале на секојдневието на ваквите пријатели, можеби навистина едвај сте чекале прилика да го паузирате тој однос. Намалената потреба за заеднички дружби за заеднички дружби е јасен знак дека за таа личност повеќе нема место во вашиот живот.

Ѕоа не значи дека треба веднаш да го прекинете пријателството, туку треба искрено да поразговарате за тоа и да ѝ посочите на другата страна колку вашиот однос се променил.

3. Исчезна довербата помеѓу вас

Довербата може да исчезне лесно иако вашиот пријател не ве издал, тоа може да се случи и без некој посебен повод. Дека дошол крајот на вашето пријателство, ќе сфатите доколку повеќе немате потреба со таа личност да ги делите и најинтимните тајни или проблеми.

Тогаш се јавува чувството на воздржаност во комуникацијата, свесно избегнувате да разговарате за одредени теми и размислувате за тоа што точно ќе кажете, а што не. Доколку порано сте имале отворен однос, тогаш ваквата воздржана комуникација уште повеќе ќе ве оддалечи, што ќе доведе до потполно избегнување на заеднички дружби.

Ќе ви се допадне

WCOStream Watch anime online, English anime online HD. Hamtaro: Hamtaro's Birthday! - 3000 Hammy Steps in Search of Mommy (Dub) (https://wcostream.cc/m/bJyR) Episode Full

https://aniwatch.pro anime sites. ORESUKI Are you the only one who loves me? Episode 12

https://animebee.to dubbed anime. Getter Robo: Armageddon (Dub) (https://animebee.to/m/yovk) Episode 13

KissAnime Magcloud: https://www.magcloud.com/user/kissanimemx