Домашно тоблероне       

СОСТОЈКИ:

 

150 гр маргарин

200 гр чоколадо за готвење

2 лажици мед

200 гр шеќер

2 дл кока-кола

200 гр бисквити

150 гр сечени ореви

 

СОСТОЈКИ ЗА ГЛАЗУРА:

парче маргарин

50 гр чоколадо

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Калап во форма на триаголник се обложува со хартија.

Во тава на оган се става мешавина од кока-кола, шеќер, маргарин и чоколадо.

 

Откако ќе се стопат и соединат се додаваат искршените бисквити, оревите и медот.

 

Смесата се изедначува и се става во калапот за колачи, па се става глазурата што ќе ја направите со растопените маргарин и чоколадо, кои претходно сте ги расопиле на оган.

Откако ќе се олади, исечете триаголници и украсете ги по желба.

Scroll to Top