Купете лубеница и ставете и сол – Добро прочитавте, а еве зошто

Лубеницата е здрава и вкусна, таа е кралица на летото. 91% од составот на лубеницата е вода. Тоа значи дека ја има моќта да нè хидрира во пеколните жештини без додатните калории, бидејќи лубеницата содржи само 30 калории во 100 грама. Исто така, богата е со витамин А и витамин Ц кои позитивно делуваат на нашето здравје.

Кога нареден пат ќе решите да се почастите со лубеница, која според витамините е едно од најздравите овошја, ставете и сол.

Еве зошто ви го препорачуваме тоа:

Scroll to Top