Сладоледот од канабис во Пула стана вистински хит ова лето

Слаткарница во Пула, пред неколку недели почна да се продава сладолед од канабис кој веднаш стана хит и меѓу туристите и меѓу локалните жители.

Освен канабис, која е главна состојка, сладолед е направен од конопово брашно, млеко, павлака, шеќер и други конвенционални состојки за сладолед.

Сопственик на слаткарница вели дека луѓето откако ќе го изедат сладоледот, веднаш стануваат посреќни и се во подобро расположение, особено затоа што тие мислат дека прават нешто што е нелегално.

Scroll to Top