Активист прекина премиера на опера во театар во Париз

By

Еколошки активисти прекина премиера на опера во театар во Париз. Активистот од колективот „Последна обнова“ ја прекина премиерата на операта „Волшебната флејта“.

dobivaj vesti na viber

Млад човек во бела маица со натпис на англиски „Ни остануваат уште 879 дена“ излезе на сцената во текот на вториот чин на операта и го закачи вратот на скалите поставени како дел од сценографијата.

„Тоа што сум тука не е од задоволство“, извика активистот пред да биде спуштена завесата, додека публиката негодуваше, свиркаше и скандираше „Оди си оттука“.

Претставата биле прекината десетина минути, а активистот е уапсен.

 

Ќе ви се допадне