Алберт Ајнштајн

Ајнштајн одбил да го оперираат пред смрт иако знаел дека можел да се спаси

Алберт Ајнштајн бил мирен и повлечен човек уште од неговото детство. До неговата петта година не прозборел и кажал ниту еден збор. Неговите родители кои …

Ајнштајн одбил да го оперираат пред смрт иако знаел дека можел да се спаси Прочитај повеќе »

Милева трпела тортура од Ајнштајн, славниот научник имал список со правила кои сопругата морала да ги почитува

Милева Мариќ партнерката на Алберт Ајнштајн трепла тортура од славниот научник, пишуваат медиумите. Тој имал список со правила кои морала да ги почитува, а се …

Милева трпела тортура од Ајнштајн, славниот научник имал список со правила кои сопругата морала да ги почитува Прочитај повеќе »

Ракописот на Ајнштајн продаден на аукција во Париз за 13 милиони долари

Редок ракопис со пресметки кои довеле до општата теорија на релативност, на Алберт Ајнштајн е продаден за повеќе од 13 милиони долари на аукција во …

Ракописот на Ајнштајн продаден на аукција во Париз за 13 милиони долари Прочитај повеќе »

Писмото на Алберт Ајнштајн со формулата Е=mc2, е продадено за 1,2 милиони долари

Писмото на Алберт Ајнштајн, во кое се наоѓа неговата позната формула E=mc2, е продадено на аукција за повеќе од 1,2 милиони долари. Тоа е трипати …

Писмото на Алберт Ајнштајн со формулата Е=mc2, е продадено за 1,2 милиони долари Прочитај повеќе »

Британски специјалци тренираат за напад од вонземјани

Познатата единица на британската армија SAS (Special Air Service) обучува посебна група специјалци да бидат подготвени за секаков вид закани, па дури и потенцијални напади …

Британски специјалци тренираат за напад од вонземјани Прочитај повеќе »

Писмо на Ајнштајн, во кое вели дека Бог е израз на човековата слабост, продадено за 2,9 милиони долари

Писмото на Алберт Ајнштајн кое го напишал во 1954 година и во кое тврди дека Господ е производ на човечката слабост е продадено на аукција …

Писмо на Ајнштајн, во кое вели дека Бог е израз на човековата слабост, продадено за 2,9 милиони долари Прочитај повеќе »

Ајнштајн имал расистички предрасуди кон Кинезите

Приватните дневници на Алберт Ајнштајн од турнејата што ја имал во Азија во 20-тите години од минатиот век предизвикале огромно внимание откривајќи ја мрачната страна …

Ајнштајн имал расистички предрасуди кон Кинезите Прочитај повеќе »

Познатата фотографија на Ајнштајн била направена сосема случајно

Фотографијата со исплазениот јазик на прочуениот физичар Алберт Ајнштајн настанала на една забава на 14 март во 1951 година во клубот „Принстон“, по повод неговиот …

Познатата фотографија на Ајнштајн била направена сосема случајно Прочитај повеќе »

Scroll to Top