медиуми

Анастасија Ражнатовиќ сака да е невидлива

Анастасија, ќерката на фолк-ѕвездата Цеца Ражнавовиќ, вели дека го носи товарот наречен „дете на познати родители“. Таа признава дека популарноста што ја има заради славната …

Анастасија Ражнатовиќ сака да е невидлива Прочитај повеќе »

По смртта на Робин Вилијамс, многу повеќе самоубиства во САД

Во САД неодамна е направена студија со која се вели дека по самоубиството на актерот Робин Вилијамс, нивниот број во земјата е многу зголемен. Во …

По смртта на Робин Вилијамс, многу повеќе самоубиства во САД Прочитај повеќе »

(втор дел) Која е целта и кој управува со масовните медиуми?

Американски медиуми Телевизија Тime Warner, најголемиот медиумски конгломерат на денешницата. Главниот извршен директор е Евреин, Гералд Левин. Time Warner е сопственик на телевизиската мрежа HBO, …

(втор дел) Која е целта и кој управува со масовните медиуми? Прочитај повеќе »

(прв дел) Која е целта и кој управува со масовните медиуми?

Масовните медиуми е поим кој влегол во употреба во 1920 година со појавата на радиото, а подоцна и телевизијата. Под нив се подразбираат сите медиуми …

(прв дел) Која е целта и кој управува со масовните медиуми? Прочитај повеќе »

Германските медиуми: Војна со Русија е самоубиство, а САД тоа најдобро го знаат

Германскиот магазин „Контра“ побара од НАТО да сфати дека војната со Русија е самоубиство и посочиле дека Германија тоа особено добро го памети. Во НАТО …

Германските медиуми: Војна со Русија е самоубиство, а САД тоа најдобро го знаат Прочитај повеќе »

„Вашингтон пост“ јавно објави список на лажни медиуми

Војната на мејнстрим-медиумите против лажните вести доживеа неочекуван пресврт кога американскиот устав ги означи како руска пропаганда преку нивниот алгоритам за лажни вести. „Вашингтон пост“ …

„Вашингтон пост“ јавно објави список на лажни медиуми Прочитај повеќе »

Путин прогласи 9 американски мејнстрим медиуми во Русија за странски агенти

Девет медиуми се регистрирани како странски агенти од страна на Министерството за правосудство на Русија, во склоп со неодамна донесениот закон. Заоконот доаѓа како одговор …

Путин прогласи 9 американски мејнстрим медиуми во Русија за странски агенти Прочитај повеќе »

(Втор дел) Новинарката на CBS, Аткинсон: Масовните медиуми лажат

(Втор дел) Новинарка на Си-ен-ен: Сите медиуми ве лажат! Во последно време сè повеќе новинари јавно излегуваат со вистината за медиумите кои во голема мера …

(Втор дел) Новинарката на CBS, Аткинсон: Масовните медиуми лажат Прочитај повеќе »

Новинарката на CBS, Аткинсон: Масовните медиуми лажат

Единствена цел на медиумите е луѓето да ја дознаат вистината. Во 1983 година околу 50 корпорации ги контролирале повеќето медиуми кои емитувале вести на територијата …

Новинарката на CBS, Аткинсон: Масовните медиуми лажат Прочитај повеќе »

Семејството на Честер обвинува дека масовните медиуми го прикриваат неговото убиство од страна на елитата на музичката индустрија

Блиските пријатели и семејството на Честер Бенингтон, тврдат дека пејачот на популарната група Линкин Парк, не сторил самоубиство, туку е убиен во прикриена завера, во …

Семејството на Честер обвинува дека масовните медиуми го прикриваат неговото убиство од страна на елитата на музичката индустрија Прочитај повеќе »

Scroll to Top