Германските медиуми: Војна со Русија е самоубиство, а САД тоа најдобро го знаат

By

Германскиот магазин „Контра“ побара од НАТО да сфати дека војната со Русија е самоубиство и посочиле дека Германија тоа особено добро го памети.

dobivaj vesti na viber

Во НАТО постојат сили кои се убедени во исправноста на „воените решенија“во конфликтите со Русија. Но, секој кој ќе ја нападне Русија всушност прави самоубиство поради моќта на руското оружје и подготвеноста на Москва да го употреби во случај на закана за нивната безбедност.

Авторот на магазинот „Контра“, Ернст Планер, издвои дека „искандер-М“ ракетите се способни за 2 минути да стигнат до Варшава, а за 4 до Берлин.

Покрај тоа, одбранбената опрема на НАТО е застарена кога се во прашање „искандерите“ затоа што тие можат да летаат во мезосферата.

Според зборовите на новинарите, НАТО не би требало да се сомнева дека Русите ќе го притиснат копчето за да ја одбранат својата татковина.

Во овој случај, лудаците кои би ја почнале војната, било да се тоа САД или неколку нуклеарни страдалници, како Велика Британија и Франција, нема да имаат никакви шанси. Русија може да ја уништи секоја надворешна закана, а реалистичните политичари, тука Планер ги вбројува Трамп и неговите соработници, се свесни за тоа.

Читателите на овој магазин се согласиле со аргументите на Планер. Секој кој почнал со воена кампања против Русија завршил со скршен нос, особено Германците, а една работа е сигурна, било да е тоа НАТО или не, во случај на војна нема да имаат можност за обнова. Нема да има победник. И Американците и Русите тоа го знаат, но ќе биде користено тактичко оружје, а првите кои ќе паднат под огнот се Германците, напиша еден корисник под името Јоменк.

На крајот на 2017 година рускиот претседател Владимир Путин објави офанзивна природна акција кон НАТО во Источна Европа. Во Полска и Романија постојат универзални инсталации кои можат да се користат за ракетен напад против Русија.

Имајќи го сето ова предвид, Русија ќе го искористи своето суверено право адекватно да одговори на надворешната закана вклучувајќи го и создавањето оружје кое може да го надмине западниот систем на ракетна одбрана, изјави Путин.

 

Ќе ви се допадне