На бразилски остров полициската патрола користи биволи

Полицијата во градот Суре на бразилскиот остров Марахо многу години користи биволи за патролирање на островот, особено во оддалечените области до кои не може да се стигне со други превозни средства.

Осмиот баталјон „Бафало“ на воената полиција на државата Пара, кој постои од 1992 година, е особено активен во мочуриштата и областите каде што возилата не можат да влезат. Биволите станаа симбол на островот Марахо.

Фоторепортерот на Анадолија го фотографираше наредникот Роналд Соуса од овој баталјон кој имаше кратка демонстрација на патролирање во градот Соуре со бивол наречен Минотаур.

Полицајците на биволи станаа заштитен знак и туристичка атракција на овој бразилски остров.

Scroll to Top