(трет дел) Да не го ликвидирале Томас Оглу, денеска би се возеле речиси бесплатно

На 14 април 1981 година во Томас пукал непознат напаѓач, а тоа многумина го сметале за обид за атентат. Напаѓачот никогаш не бил уапсен. По тоа, на 18 април, Огл заминал кај пријател по испиен пијалак во барот и се срушил на земја.

Веднаш бил пренесен во болница, каде што бил прогласен за мртов. Неговата смрт е прогласена за несреќа или самоубиство затоа што наводно како причина била утврдена ефикасната комбинација на таблети против болки и алкохол.

Многумина сметаат дека смртта на Томас е убиство затоа што тој претходно на својот адвокат Боби Перел му рекол дека некој му ставал нешто во пијалакот, особено во барот каде што играл билијард.

Нема сомнение дека Томас го малтретирале нафтените компании желни за власт, со милијардите долари во игра, кои на големо работеле да стигнат до неговото истражување и да го запрат напредокот на неговата ефикасна технологија.

Неговата смрт во 1981 година била веројатно поврзана со одредени интереси за неговиот изум затоа што неговата технологија никогаш не ја здогледала светлината на денот.

Линк од првиот дел

Линк од вториот дел

 

Scroll to Top