Знаци кои ја издаваат жената дека немала секс подолго време

Недостигот од секс во никој случај не е добар и за жените и за мажите и влијае на многу работи. Овие знаци укажуваат дека жената подолго време немала секс.

Намалена самодоверба

Кога немате секс подолго време, ви паѓа самодовербата. Ова е особено точно ако неодамна сте поминале низ период кога сте имале редовен секс. Апстиненцијата може да ве доведе до точка кога ќе се запрашате колку сте непривлечни.

Заборавате повеќе

Недостигот од секс навистина може да влијае на вашата меморија и способноста да запомните нешта. Кога долго време немате секс, тоа најмногу ќе доминира со вашите мисли. Како резултат на тоа, помала е веројатноста да се фокусирате и да се сеќавате на работи кои се однесуваат на други аспекти од вашиот живот.

Недостаток на спиење

Кога вашиот мозок постојано работи, тешко е да се фокусирате на одредени задачи, меѓу кои и спиењето. Истражувањата покажаа дека сексот може да ви помогне да спиете подобро. Недостатокот на секс може да влијае и на вашето либидо.

Секогаш сте болна

Можеби звучи лудо, но воздржувањето од секс може да ги зголеми шансите да се разболите и потенцијално да одземе години од вашиот живот. Причината е поврзана и со недостатокот на сон, ако не спиете добро, ризикот од развој на болести ќе се зголеми. Студиите покажуваат дека луѓето кои редовно имаат секс живеат подолго.

Лекови

Земањето одредени лекови може да придонесе за апстиненција.

Помалку сте социјални

Треба да бидете расположени за интеракција со други луѓе, но недостатокот на секс може да ве направи интровертни.

Вишокот тежина

Ако не вежбате редовно, недостатокот на секс може да влијае на вашата тежина. Просечен човек согорува околу 100 калории за време на сексот, што не е претерано, но се покажува со текот на времето.

Стареење

Немањето секс долго време може да биде стресно, а стресот може да доведе до стареење. А стареењето го убива либидото.

Scroll to Top