10-те најпродавани автомобили

By

Интернет-изданието „Focus2Move“ направи рејтинг според кој може да се види кој производител продаде најмногу автомобили од бизнис-класата за 2017-та година.

dobivaj vesti na viber

Минатата година на светските пазари се продадени 3 милиони такви автомобили, што е за 7,6% повеќе од 2106-та година. Најуспешен од овие модели е „Mercedes-Benz E-Class“.

Топ 10 продадени деловни возила за 2017-та година

10. Tesla Model S

Продадени 60.712 единици (+ 11.7%)

9. Toyota Crown

Продадени 64.459 единици (- 8%)

8. Nissan Maxima

Продадени 75.985 единици (+ 3.7%)

7. Ford Taurus

Продадени 80.231 единици (-14,3%)

6. Chevrolet Impala

Продадени 87.816 единици (-25.5%)

5. Hyundai Grandeur

Продадени 132.162 парчиња (+ 92,1%)

4. Skoda Superb

Продадени 141.107 единици (-2%)

3. Audi A6

Продадени 255.443 едници (-6.4%)

2. BMW Series 5

Продадени 337.427 единици (+ 6.2%)

1. Mercedes-Benz E-Class

Продадени 385.350 единици (+ 36%).

Ќе ви се допадне