Aмериканската влада престана со работа во 2018 година

By
За прв пат во скоро пет години, американската влада престана да работи откако Сенатот не успеа да се согласи да ја усвои легислативата за да продолжи со финансирањето на институциите во државна сопственост , пишува Guardian.
Републиканскиот обид за финансирање на владата за уште еден месец беше одбиен со гласање во петокот вечерта откако не ги исполни барањата на демократите за непридружуваните млади имигранти наречени “сонувачи”.
  На републиканците им требаа 60 гласови за надминување на тактиката на блокирање на влакно (блокирање на сенатовите решенија поради недостиг на 60% мнозинство-б). Тие добија поддршка од само 50 сенатори. Пет демократи го поддржаа законот, додека четири републиканци гласаа против. Тактиката за блокирање му дозволува на сенаторот или сенатори да разговараат со горниот дом колку што сакаат, и на која тема тие сакаат, освен ако 60 од 100 сенатори не помагаат во туркањето законодавство.

Но, времетраењето на источно-американското време од 00:00 не беше обелоденето, а федералната влада остана без пари . Федералните закони бараат државни агенции да престанат да работат ако Конгресот не обезбеди пари за да ги финансира.

Стотици илјади државни службеници привремено одат на неплатено отсуство. Во такви случаи,   Одделот  за   внатрешна безбедност и ФБИ продолжија да работат  .

Белата куќа излезе со порака кратко пред полноќ, велејќи дека “ова е однесување на опструктивните законодавци, а не пратениците”.

Ќе ви се допадне

AnimeDao - Watch English Subbed Anime Online | AnimeDao Official. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

anime stream AnimeDao That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2

Attack on Titan Final Season

AnimeDao That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 (Dub) Episode 10

AnimeDao That Time I Got Reincarnated as a Slime Episode 24

AnimeDao The Daily Life of the Immortal King [Chinese Dub] Episode 6