Едноставен трик да се ослободите од мувите и комарците

By

Постои едноставен и ефикасен начин да се ослободите од мувите и комарците во домот. Потребни ви се само лимон и каранфилчиња.

Мирисот од каранфилчињата ги одбива мувите ефикасно. Ама ако додадете лимон во мешавината, природниот мирис ќе биде уште посилен. Исцедете половина лимон, стоплете го и внатре ставете каранфилчиња во целулоза. Оваа смеса ставете ја во просторијата во која седите, па мувите и комарците нема да ви се приближуваат.

Ќе ви се допадне