(Фото) Подготвува доручек, мие заби, чита книги под вода

By

Замислете дека сите ваши вообичаени утрински активности, од миење заби преку подготвување доручек, ги извршувате додека дишете преку боца за кислород, во апартман кој е целиот исполнет со вода.

Проектот „Дизајн подводен живот“, е дело на двајца студенти од Дизелдроф, а голем број на собрани граѓани застанаа да се сликаат со несекојдневната слика.

Овој „човечки аквариум“, е направен во контејнер кој е исполнет со вода, а чија една страна е направена со стакло за да може да се види што се случува внатре.

Декориран е во налик на вообичаен простор во кој студентите го поминуваат своето време, а содржи кујнски дел, кауч, сушалица за долен веш, полица, маса, лампа, па дури и билка.

Еден од двајцата автори, Томас Кајнер извел перформанс за собираните граѓани, а во еден момент ја тргна и дишалката за да може да ги измие забите.

 

Ќе ви се допадне