(фото) Во Русија паѓал син снег

Во дворот на една куќа во Санкт Петербург, која требала да биде срушена, паднал снег со син блесок. Експертите зеле примерок од снегот за да откријат која супстанца ја обоила снежната прекривка.

dobivaj vesti na viber

Руската служба за безбедност на природата во Северозападниот федерален округ ги разгледува причините за појавата на син снег, пишува „rs-lat.sputniknews.com“.

Поводот за проверка е жалбата на жителите кај Апотекарскиот булевар и територијата околу него.

Scroll to Top