(ФОТО) Застрашувачка фотографија го обиколи светот за само еден ден

By

Тешко е да се поверува дека оваа фотографија е вистинска и дека нема ни ронка фотошоп во неа.

Она што го гледате на оваа фотографија е езеро во Тексас.

Се работи за пештерата „Свети Јаков„ које е единствена пештера на светот која е поставена вертикално и оди во длабочина под карпите и се протега стотина метри под вода.

И покрај своето билбисло име за оваа пештера постојат многу легенди.

Повеќе од осум нуркачи, загинале на ова место обидувајчи се да ја истражат пештерата.Проблемот е во тесните пролази кои се покриени со слоеви на креч, кој лесно се одвојува и да предизвика магла во водата, а при тоа и слаба видливост.

Меѓутоа овде секогаш има некој што сака да плива и мисли дека е безбедно да се нурне во кристално чистата вода.

Ќе ви се допадне