Гром погоди тренер додека вежбал со 20 деца

By

Тренерот на децата од  ФК „Јагодина“ од Србија бил погоден од гром на градскиот стадион. Во моментот кога го удрил громот, лицето С.П. (31) имало тренинг со децата од клубот.

Како што пренесува порталот centralmedia.rs од Јагодина, во незгодата нема повредени меѓу децата. .

„По громот, почна хистеријата, децата избегаа кај своите родители, а двајца здравствени работници му укажаа прва помош на тренерот, кој лежеше неподвижен на теренот. Мислам дека успеаја да го вратат тренерот од бесвест, а потоа дојде и брзата помош“, изјавиле родителите на децата за порталот.

По укажаната прва помош, тренерот бил пренесен во Општата болница во Јагодина, а според шефот на Службата за итни случаи при Општата болница, Владимир Недељковиќ, лекарите се борат за неговиот живот.

„Пациентот е на апарат за дишење, правиме сè што можеме“, рече Недељковиќ.

Ќе ви се допадне

Super Heavy God Gravion Zwei (Dub) Episode 12

My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom! X Episode 9

TwistMoe Watch anime online, English anime online HD

WCOStream Watch anime online, English anime online HD

Onmogul: https://onmogul.com/stories/anime-flix

Dogforums: https://www.dogforums.com/members/animefreakws.320823/#about