Хрватска воведе 14-дневен карантин за патници од Македонија

By

Хрватска повторно воведе 14-дневен карантин за лицата кои во земјата доаѓаат од Македонија, Босна, Србија и од Косово. Одлуката не важи за оние кои транзитираат низ земјата.

Хрватските граници се отворени од крајот на мај, но поради се поголемиот број на новозаразени од Ковид-19 во регионот, Кризниот штаб во земјата одлучи да има крантински мерки за четирите балкански држави.

Македонија веќе подолго време има над 100 заразени секој ден.

Ќе ви се допадне