Јапонски уметник ги црта чувствата што некогаш сме ги доживеале

By

Малку се знае за јапонскиот уметник, познат под името Авогадао. Се што за него се знае е дека е страствен љубител на хемијата, а неговата фотографија на профилот е портрет на познатиот италијански научник Авогардоа. Досадните формули кои уметникот ги држи ги нема никаде во неговите дела, секоја илустрација е единствена и поинаква.

dobivaj vesti na viber

Тој на живописните слики ги прикажува човечките чувства, но на разбирлив начин. Многу од овие чувства е тешко да се опишат со зборови и затоа илустрациите од овој уметник се многу вредни. На крајот на краиштата, како можете нешто да нацртате, нешто што со зборови не можете да го опишете.

  1. Кога ќе се обидете да сочувате нешто од минатото

  1. Кога крилата ти се уморни од летање

  1. Тишина

  1. Кога се чувствувате стопено

  1. Уморен и исцрпен

  1. Кога се обидуваш да составиш парче по парче

  1. Времето тече без милост

  1. Добро сум и кога не сум

  1. Неподнослива нежност

  1. Кога ќе останеш без батерии

  1. Кога си заглавен

  1. Кога ќе го заклучиш срцето

  1. Времето брзо минува

  1. Премногу зборови

  1. Апатија

  1. Мојата траума и јас

  1. Кога ќе ви се сретнат погледите

  1. Кога ти се чини дека работата ти ја црпи животната енергија од тебе

  1. Среќа и успех само кога си онлајн

  1. Разликата во едукацијата

 1. Филтрација во акција – оваа фоготфарија покажува дека авторот е хемичар

 

 

Ќе ви се допадне