Капсула од канабис која може да ги замени сите лекови против болка

Луѓето ширум светот сè повеќе стануваат свесни за природните лекови и алтернативната медицина. Но, тоа не го менува ставот на големите фармацевтски компании да ги протуркаат своите лекови во отворената уста на јавноста и покрај нивните бројни и добро документирани  нуспојави.

Семожните здравствени предности на канабисот сè повеќе стануваат прифатени во општеството.

Компанијата „Фориа релиф“ произвела вагинална капсула на база на ароматично какао масло, која е совршена замена за викодин мидол и ибупрофен. Таа исклучиво ги третира менструалните грчеви и ги опушта мускулите. Освен тоа, истата не доведува до психотропни нуспојави.

Произведена е од канабис без пестициди и адитиви. Нејзините активни состојки се користат во процесите без микробиали и помешани се со точни дози; 60mg тетрахидроканабинол (THC) и 10mg канабидиол (CBD).

Болката е блокирана од страна на THC, која настанува во подрачјето одговорно за задоволство во мозокот. CBD ги опушта мускулите и ги третира грчевите и има позитивно влијание на воспалителните механизми на телото. Ги опушта згрчените мускули и ја умртвува болката во дијафрагмата.

Некои од субјектите врз кои е тестирана изјавиле дека ја почувствувале под половината кон бутот и се чувствувале како да лебдат во некоја друга галаксија.

Сепак, овој неверојатен лек се продава само во Калифорнија, а уште не е одобрен од страна на ФДА.

Но, ако се одлучите да го користите, консултирајте се со лекар претходно, иако засега нема никакви приговори од луѓето кои го пробале.