Limak Skopje Luxury Hotel – модерен луксуз со ориентален шмек

Во срцето на Скопје наскоро се отвара новиот модерен хотел „Limak Skopje Luxury Hotel“.

Хотелот припаѓа на групацијата Лимак од Турција, која во Скопје го отвара првиот свој хотел од вкупно девет сопствени хотели. Седум хотели и ресорти се наоѓаат во Турција, еден де лукс хотел на Кипар и еден бизнис хотел во Скопје кој ќе работи под мотото Warm Hospitality & Excellence Service.

Хотелот е целосно изграден и опремен, категоризиран со 5 супериор ѕвезди, располага со 142 комфорни и елегантно уредени соби, вклучувајќи и еден луксузен претседателски апартман. Претседателскиот апартман е уникатно декориран, што создава отмен и посебен впечаток кога ќе влезете во него. Спојот на комфорот, луксузот и природата е јасно видлив во овој уникатен објект.

Природните мотиви се особено присутни на влезот на Спа центарот на хотелот, место кое дава посебен белег. Се работи за спа центар од брендот „Шива“, специјално создаден и присутен во сите хотели на групацијата Лимак. Пространата турска бања со автентичен изглед е уникатна карактеристика на овој спа центар, а во неа се вградени бел мермер Кемал паша, карактеристичен за турските бањи и екватор мермер, увезен специјално од Мармарис.

Елегантниот стил на „Limak Skopje Luxury Hotel“ е видлив уште при самиот влез. Широкото лоби е изградено со мермер од Италија и Турција, специјално донесен за потребите на хотелот. Посебно внимание е посветено сите материјали вградени во хотелот да се природни, да задоволуваат највисоки еколошки и безбедносни стандарди и да овозможуваат висока енергетска ефикасност.

Големата банкет сала е со капацитет од 750 лица, како и Скај барот, нудат преубава панорама на Скопје од неколку страни. Конференциските капацитети, како и Ресторанот со отворена кујна  освен преубавиот амбиент, поседуваат и тераси со поглед кон планината Водно.

Лимак групацијата во своето портфолио вклучува изградба и управување на повеќе хотели и е сопственик на еден од најголемите синџири на хотели во Турција. Нуди беспрекорна хотелска услуга, а ваквото искуство и високи стандарди ќе се применат и во управувањето со „Limak Skopje Luxury Hotel“.

„Limak Skopje Luxury Hotel“ е дел од проектот „Diamond of Skopje”, кој го гради турската Лимак групација во вкупна инвестиција од 250 милиони евра. Покрај хотелот, проектот вклучува и четири резиденцијални кули, деловни простории и трговски центар. Проектот, чија прва фаза целосно треба да биде готова во 2022 година, зад себе ја има и поддршката на реномирани локални и интернационални банки, што е дополнителна потврда за неговата големина и значење.

Лимак е интернационална компанија, во која работат 60.000 вработени во градежништво, енергетика, туризам, инфраструктура и други дејности. Има реализирано над 100 проекти, чија вредност надминува 10 милијарди долари, а меѓу нив се и светски познати мега проекти, како новиот аеродром во Истанбул, мостот Чанак кале 1915 и новиот терминал на меѓународниот аеродром во Кувајт чија вредност е 4,3 милијарди долари и претставува најголемиот договор што е доделен на странска градежна компанија. Лимак има активни проекти во повеќе земји во светот, како Русија, Украина, Косово, Албанија, Пакистан, Саудиска Арабија, Кувајт, Мозамбик и Брегот на слонова коска.

Scroll to Top