Лук натопен во црвено вино, лек што може да спречи многу болести

Овој хербален лек ги комбинира корисните својства на вашиот омилен лук и црвеното вино.

Добиената смеса може да спречи многу болести, ја прочистува крвта, го зајакнува имунолошкиот систем, го отстранува лошиот холестерол, го подобрува кардиоваскуларниот систем, го отстранува вишокот сол во организмот, ја зголемува издржливоста, дава енергија и се бори со инфекциите.

Лук и вино – комбинација што убива настинка! Пред сè, овој лек има силни својства во борбата против разни видови рак.

Подготовка:

Излупете лук и измешајте го во стаклена тегла со половина литар вино. Препорачуваме користење лук што го продава некоја баба наместо кинески од супермаркети.

Кинескиот лук има ниски терапевтски својства. Може да го пресечете  лукот на половина, на тој начин тој ќе впива многу подобро, а и ефектот  ќе биде многу помоќен и ќе биде доста специфичен.

Затворениот сад со смесата се чува две недели на место заштитено од сонце. Во исто време мешајте ја смесата 2-3 пати на ден.

На крајот течноста се цеди и се чува во темен сад.

Овој еликсир може да се прави најмалку двапати годишно. Пијте 2-3 лажици дневно еден месец.

Scroll to Top