Манекенка пронајдена со пресечен грклан

By

Десира Гибон (26), модел од Њујорк, пред два месеца е пронајдена мртва покрај патот за Јамајка.

Нејзината тетка Пеги Бурнер тврди дека примила два телефонски повика од бројот на својата внука овој викенд.

Таа раскажала дека додека подготвувала вечера, телефонот ѝ заѕвонил, а на екранот се појавило името Деси, како што ја нарекувала внука ѝ.

Се јавила, а од другата страна не се слушало ништо.

Шест часа подоцна телефонот повторно заѕвонел, но не стигнала да се јави. Заѕвонила повратно, но добила само гласовна порака дека телефонот е исклучен.

Манекенката немала телефон со себе кога е пронајдена. И понатаму не е познато што се случило таа ноќ, иако се укажува на убиство.

„Се наежив од глава до петици“, изјавила тетка ѝ, на која ѝ стигнале мистериозни повици.

Гибон последен пат е видена три ноќи пред да биде пронајдено нејзиното тело на камерите од хотелот. Забележано било како се враќа во хотелот, каде што во својата соба се задржала пет минути, а потоа повторно излегла.

 

Ќе ви се допадне