Медицински сестри зачудени од големината на половиот орган на починат пациент

Пет медицински сестри се суспендирани во една болница во Денвер поради непрофесионално однесување.

Сестрита ја забележале големината  на„алатка“ на еден пациент додека бил жив, а кога истиот починал ја отвориле вреќата во која било неговото тело за да се уверат дали добро забележале.

Но, една колешка ги слушнала како се дискутираат за неговиот машки полов орган и ги пријавила, пишува „Дејли мејл“.

„Нивното однесување, кое ги крши нашите правила, на време е пријавено на властите, вклучувајќи ги и полицијата и Одборот за медицински сестри во државата Колордо. Внатрешната истрага резултираше со дисциплински мерки против сите одговорни за инцидентот, а за целиот случај известено е и семејството на пациентот“, соопштија од болницата.

Ниту медицинските сестри ниту починатиот пациент не се идентификувани. Полицијата го истражила целиот случај, но немало докази за казнено дело. По суспензијата, четирите сестри се вратија на работните места, додека петтата своеволно дала отказ.