Мистериозна смрт на 80 делфини во Бразил

Бразилските еколози се обидуваат да ја откријат причината за пцовисување 80 сиви делфини во заливот Сепатиб во последниот месец.

Во соопштението од Институтот „Сиви делфини“ се наведува дека делфините пцовисале во последните 17 дена во заливот, кој се наоѓа 70-ина километри од Рио де Жанеиро, пренесува АП.

Институтот извади тела на пет пцовисани делфини од заливот, но засега причината за нивната смрт е непозната.

Резултатите од лабораториските анализи се очекуваат до крајот на јануари.

 

Scroll to Top