МВР ги бара завеаните планинари на Кајмакчалан

By

Од Министерството за внатрешни работи не потврдуваат дека двајцата планинари на Кајмакчалан се мртви. Иако грчките медиуми пишуваа дека во снежна бура на планината загинале момче и девојка, хеликоптери интензивно ги бараат планинарите. Тие биле дел од група која планинарела на македонската страна од планината, но на двајца од нив им се загубила трагата.

Од МВР соопштиле дека е лоциран сигналот на нивните телефони на македонската страна од планината, а дека е известен и Центарот за управување со кризи и граничната полиција. Тие велат дека во моментов не можат да потврди дали планинарите се живи или не.

Ќе ви се допадне