Новата мистериозна лимузина на Путин, конечно, претставена во јавноста

Мистериозното возило на четири тркала во кое се возеше рускиот претседател Владимир Путин се движеше со умерена брзина, а наеднаш направи остро вртење на полигонот Нами, во областа на Москва.

Низ улиците на Москва снимена е унапредената верзија на мистериозната лимузина од проектот „Кортиџ“, а првата снимка веќе е објавена на интернет.

На снимките ова возило, кое е наменето за рускиот претседател Владимир Путин, како и високи официјални лица, беше покриено со платно, како еден вид камуфлажа, така што е невозможно да се забележат неговите детални карактеристики.

Ова е првата позната снимка од „Кортиџ“ автомобилот, кој се држи во голема тајност, наведува Спутник.

Видете го видеото од новата лимузина:

Видете ги снимките од возилото во кое рускиот претседател се возеше: