Отворен адреналинскиот парк во Карпош 4, влезот ќе биде 600 и 800 денари

By

Во  населбата Карпош 4 вчера се отвори адреналинскиот парк на кејот на Вардар. Ова е прв ваков во Скопје. Покрај адреналински дел, има и игралиште за фудбал и одбојка на песок со трибини, реконструиран скејт-парк, сквер, детско игралиште. Има нови 80 високоизраснати дрвја, како и тревна површина.

Адреналискиот парк ќе го одржува субјектот Adventure side и за рекреација во него ќе се наплаќа посебен билет. За жителите на Карпош што имаат картичка „Мој Карпош“ влезот е 600 денари, а за жителите од другите општини цената е 600 денари за деца од 6 до 16 години и 800 денари за возрасни.

Наплатата на билетот е од причина што во адреналинскиот дел од паркот има опрема за која е потребна тековна амортизација, а додека се рекреираат граѓаните, ќе бидат придружувани и од обучени инструктори.

Работното време на спортскиот дел од паркот и детското игралиште е од 10 до 23 часот. Сите заинтересирани граѓани слободно може да ги користат игралиштата за фудбал и одбојка до 16 часот, а за спортување во попладневните часови треба да закажат термин на [email protected] или на телефонскиот број 072/911-135.

Адреналинскиот парк е изграден со грант од ЕУ преку Светската банка во рамките на проектот за локална и регионална конкуретност, а финансиско учество има и Општина Карпош.

 

Ќе ви се допадне

Animeflix - Watch your favorite anime online FREE.. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

stream anime online ANIMEFLIX One Piece

watch anime free One Piece

animes online ANIMEFLIX Welcome to Demon School! Iruma-kun Season 2

ANIMEFLIX Pokémon Journeys: The Series Episode 85

watch anime online ANIMEFLIX Kiss x Sis (TV)