Падна првиот снег во Македонија

By

Утрово падна првиот снег во Македонија. Снег врнеше на планината Кораб, со највисокиот врв во нашата држава, Голем Кораб, со висина од 2.764 метри надморска височина.

Снегот пристигна по дводневните интензивни врнежи од дожд, проследен со ветер а во текот на ноќта и урово и со ниски температури,кои беа присутни во овој најзападен дел на Северна Македонија.

 

Ќе ви се допадне