После Ирма, на Куба остана пустош – Ураганот уништи се пред себе

Во многу делови на земјата снема струја…Ураганот Ирма корнеше дрва и рушеше кровови на Куба, со ветришта со брзина од 200 километри на час, кои ги оштетиле хотелите во најпознатите летувалишта на тој остров и предизвикаа евакуација долж брегот се до ниските подрачја на престолнината Хавана, пренесува Ројтерс.

Huracán Irma deja severos daños en Caibarién, #Cuba. 🙏🏻🇨🇺❤️

A post shared by Yusnaby Pérez (@yusnaby) on

Се наведува дека во многу региони снемало струја и услугите на мобилната телефонија се отежнати, додека Ирма го завршува 320 километри долгиот премин преку островот во насока кон запад.

Scroll to Top