Приведен маж што сакал да прими девет дози вакцина, се пријавувал со лични карти од луѓе што не сакале да се вакцинираат, а сакале да добијат потврда

Маж бил приведен во Белгија затоа што сакал да прими девет вакцини против коронавирус. Тој се појавувал на пунктот за вакцинација со лажна идентификација и им земал лични карти од луѓе кои не сакале да се вакцинираат, но, сакале да добијат потврда.

Неименуваниот маж е од Шарлроа и тој бил приведен во неделата во центарот за вакцинација откако персоналот го препознал. Претходно во центарот тој се вакцинирал дури 8 пати, користејќи различни лични карти од луѓето кои сакале да добијат само потврда дека се вакцинирани.

Против него и лицата кои му давале лични карти ќе биде поднесена правна пријава.