Револуција во фудбалот: Нови голмански ракавици

Компанијата „Најки“ ги престави новите, револуционерни голмански ракавици „Меркјуриал Тач“, кои официјално ќе започнат да се користа ова лето, на Светското првенство во Русија.

Според изгледот овие ракавици наликуваат на обични ракаваци, кои се користа во зимскиот период, а како што соопшти „Најк“ со овие ракавици голманите последно ќе ја фаќаат топката.

Новите ракавици веќе има можност да ги испробаат голманите на Стоук и Рома, Џек Батланд и Алисон Бекер, кои биле задоволни од перформансите.

Scroll to Top