Сафрон и Аспен се првите деца со двајца татковци

Осумнаесетгодишната Сафрон Древит Барлов и нејзиниот брат близнак Аспен станаа првите деца кои официјално имаат двајца татковци, но не и мајка.

Нејзините татковци Бари и Тони Древит-Барлов се првите геј мажи во Велика Британија кои добиле потомци преку сурогат мајка.

Сафрон и Аспен се зачнати со помош на јајце клетки од жената Трејси Мекун.

Бари е татко на едното дете, додека Тони е татко на другото. Никогаш не откриле кое дете чие е, затоа што сметаат дека и двете се заеднички.

Потоа двојката ги добила синовите Орланд (13) и близнаците Џаспер и Далас (6), пренесува Дејли Мејл.

Бари и Тони најавија дека дека ќе се обидат да и помогнат на сурогат мајката да добијат уште некоја ќерка, затоа што во куќата има премногу тестостерон.

My girl x

A post shared by Barrie Drewitt-Barlow (@donbarrie) on

За да го одбележи 18 роденден кој го прослави минатиот месец, Сафрон одлучи на сите да им го претстави својот луксузен начин на живот, кој го има благодарение на своите родители милионери.

Нејзината гардероба вреди 1,1 милион евра, а исто толку татко и вложил во бизнисот кој таа го води.

Scroll to Top