Што јаде светот во текот на една недела?

By

Колку храна се јаде во текот на денот? Во една недела? Ако морате да ја ставите вашата храна за една недела на маса, колку простор би ви бил потребен?

Гладна Планета: Што светот јаде, документира една прехрана и прехрамбено опкружување типочно за семејствата од разни народи низ целиот свет. Таа се темели на извор на изложбени фотографии.

Автор е Питер Мензел и Вјера Далуисио, кои се претставници на COPIA американскиот Центар за вино, храна и уметност во 2002 година.

Германија

Една потрошивачка за храна 500.07$

 

Луксембург

Една потрошувачка за храна 465,84$

Канада

 

Една потрошувачка за храна 345 долари

 

Северна Каролина, САД

Неделна потрошувачка за храна 341,98$

Јапонија

Неделна потрошувачка за храна 317,25

Италија

Неделна потрошувачка за храна 260,11 $

Велика Британија

Неделна потрошувачка за храна 253,15$

Кувајт 

Неделна потрошувачка за храна 221,45 $

 

Мексико

Неделна потрошувачка за храна 189.09 $

 

Кина

Неделна потрошувачка за храна 155,06 $

Полска

Неделна потрошувачка за храна 151,27 $

Гватамела

Неделна потрошувачка за храна 75,70 $

Египет

Неделна потрошувачка за храна 68,53 $

Монголија

Неделна потрошувачка за храна 40,02 $

Индија

Неделна потрошувачка за храна 39,27 $

Еквадор

Неделна потрошувачка за храна 31,55 $

Мали

Неделна потрошувачка за храна 31,55 $

Бутан

Неделна потрошувачка за храна 5,03  $

Чад

Неделна потрошувачка за храна 5,03  $

 

 

Ќе ви се допадне