Што се случува кога ќе ставите коцка мраз на местото каде што се спојуваат главата и вратот?

Како на едноставен начин да употребите коцка мраз, за да изгледате помлади и поенергични? Кинески метод кој лечи и го зацврстува вашето тело и ум.

Она што треба да го направите е да одвоите неколку моменти од вашето време и да ставите коцка мраз на точката во која се спојуваат вашата глава и врат.

Оваа техника е поврзана со кинеската акупунктура, и таа точка го претставува местото Фенг Фу, што во превод значи „засолниште на ветрот“, пренесува „naturalhealthcareforyou.com“.

Многу едноставен метод за подмладување на организмот кој можете да го практикувате дома, а нема да ви одзема многу време и уште помалку пари. Се работи за ставање на коцката мраз на посебно место во пределот на вратот, поточно меѓу тетивата во пределот на вратот, во малата вдлабнатина, место кое ги спојува главата и вратот.

Кинезите оваа точка ја нарекуваат Фенг Фу, а тврдат дека го подмладува целиот организам, ги отстранува болестите и ви ја зголемува енергијата, полетот и доброто расположение. Како? Исклучително со едноставен метод кој можете да го практицирате уште денес!

Доволно е да ја држите коцката мраз на таа точка 20 минути. Се разбира прво ќе почувствувате студено, но по 30-40 секунди ќе ви се јави извесна топлина.

Работејќи го ова секој ден, ќе почнете да се чувствувате еуфорично. Тоа е затоа што коцката мраз ќе стимулира лачење на ендорфин. Но, тоа не е се.

Постапката, методот и ефектот

Лежете на стомак или седнете. Ставете 1 коцка лед (со големина 2×2 сантиметри) на точката Фенг Фу (во дупчето кое ги спојува главата и вратот) и држете ја така 20 минути. Коцката мраж може да се фиксира со завој или нешто слично. Правете го ова редовно наутро и навечер пред спиење.

Еве кои погодности ќе ги искусите

 • Го подобрува сонот
 • Го подобрува варењето
 • Го зацврстува имунолошкиот систем
 • Помали болки во зглобовите, забоболки и главоболки
 • Го подобрува респираторниот и кардиоваскуларниот систем
 • Ги регулира сексуално преносливите и гастроинтестиналните инфекции
 • Го регулира пореметувањето на штитните жлезди
 • Го регулира притисокот и артритисот
 • Ја сузбива астмата
 • Ги решава проблемите со неухранетост или дебелината
 • Го решава проблемот со целулитот
 • Ја подобрува менструацијата и регулацијата на импотенција, неплодност, ендокрилните жлезди и слично
 • Ги регулира дегенеративните промени на ‘рбетот и невролошките состојби
 • Ја регулира несоницата, хроничниот умор, депресијата, стресот и психоемоционалното пореметување

Звучи одлично! Со една коцка мраз можеме да направиме чуда за своето здравје! Единствено ваквиот метод треба да го избегнуваат трудниците и оние кои имаат пејсмејкер или шизофренија.

Што друго може да се каже, освен фала за традиционалната кинеска медицина која добро ги познава сите аспекти на човекот и со едноставен принцип ни помага да го вратиме телото и потребната рамнотежа и здравје!

Scroll to Top