Скенинг детектор поставен на банкомат во Ново Лисиче

Во Единицата за информации и команда во Скопје, вчера околу 13 часот скопјанец пријавил дека при вадење на картичка од банкомат на банка на булеварот „Видое Смилевски Бато“ во Скопје забележал дека на банкоматот се вградени двојна тастатура и двоен скенинг детектор.

Од Претставник на банката потврдил дека се работи за додатоци кои се нелегално поставени.

Полицијата ги презема потребните мерки за расчистување на случајот.

Scroll to Top