Сопругата на фудбалерот Мауро Икарди, Ванда, доби милионска оштета, поради ширење на лажни интимни видеа

By

Сопругата на аргентинскиот фудбалер Мауро Икарди, Ванда Нара, доби милионска оштета од „Гугл“ и „Јаху“, затоа што тие ширеле лажни видеа со интимна содржина.

dobivaj vesti na viber

Овие видеа подоцна завршиле на порнографски страници вели Ванда која решила да поднесе тужба до големите компании и кои на крајот ги добила на суд.

Таа со судското решение се пофалила на социјалните мрежи. Во една од нејзините игри, „вистина или лага“, еден од фановите ја прашал дали судската одлука е вистинска, на што таа објавила порака, која ја добила од нејзиниот адвокат, во која е  наведна одлуката на судот.

„Потврдена е пресуда со која се осудуваат „Гугл“ и „Јаху“ и со која на Ванда Нари мора да и се исплати оштета поради ширење на лажни интимни видео записи, за кои се покажува дека се на Ванда, поради што истата содржина завршила на веб локации со порнографски содржини“, стои во пораката.

Ќе ви се допадне