Совети и идеи за матурската шминка

 

dobivaj vesti na viber

Постигнување совршен изглед на лицето за матурската е исто толку важно како и изборот на импресивна тоалета.

Шминкерите советуваат девојките да се залагаат за шминка со добро уредни детали, издржлива, но не премногу впечатлива, која ќе биде во хармоничен однос со фризурата и фустанот.

Основното правило во изборот на соодветни бои за шминката е тие да одговараат на бојата на кожата, косата и очите. Истото важи, се разбира, и за бојата на тоалетата.

Scroll to Top