Стан, еднаквост успеси, сите ја посакуваат Југославија

By

Социјалистичка Федеративна Република Југославија беше југословенска држава која беше формирана веднаш по завршувањето на Втората светска војна, а траеше се до почетокот на деведесетите години од минатиот век.

dobivaj vesti na viber

Беше социјалистичка држава која опстојуваше на денешните територии на змејите Србија, Хрватска, БиХ, Македонија, Словенија и Црна Гора.

Многумина имаат мислење дека тогаш се живееше подобро, како тогаш сите имале стан и работа, никој не бил гладен, постоела социјална сигурност, еднаквост, се снимале подобри филмови, спортистите постигнувале поголеми резултати и општо сите биле среќни и задоволни.

На прашањето ДАЛИ БИ ГЛАСАЛЕ ЗА СОЕДИНУВАЊЕ НА СИТЕ ДРЖАВИ ВО РЕГИОНОТ ВО ЕДНА НОВА ЈУГОСЛАВИЈА? Одговорите се следни:

ДА – претходно беше подобро 4.732 / 76.96%
НЕ – не би менувал ништо 1.078 / 17.53%

На политичарите не им одговара соединување 339 / 5.51%

Ќе ви се допадне