Студенти од Машински факултет креираат паметен велосипед

By

Група студенти од Машинскиот факултет Скопје работат на истражувачки проект на тема „паметен велосипед со електричен погон“. Тие имаат за цел да развијат систем за нивна употреба на ниво на градови.

Студентите во моментов не откриваат повеќе детали за проектот и за нивната замисла, но се надеваат дека првиот прототип ќе го имаат до наредната година. Во меѓувреме ќе работат на испитување на пазарот и ќе го тестираат јавното мислење.

Тие имаат подготвено и анкета која можете да ја пополните на следниот линк.

Ќе ви се допадне

Watch The Burning Wild Man Episode 24

Noragami Aragoto OVA Episode 2

https://animeflv.uk online anime

ANIMEFLIX: Shootfighter Tekken anime episode 3 online free at https://animeflix.nl animeflix plunderer

Evensi: https://www.evensi.com/profile/gogoanimebe/3586508/savethedate/

Docs google: https://docs.google.com/document/d/1lvCR6cw2GHAvzRSx4rmagWF9kmgvnj7OAYsACFBvsFc