Турската серија „Тропни на мојата врата“ го собори рекордот на култната „Игра на тронови“

By

Популарната романса за Еда и Серхан од турската срија „Ртопни на мојата врата“ заврши до прикажување во Турција. На 8 септември на турската Фокс телевизија беше прикажана последната епозода од серијата која кај нас се прикажува под името  “Немирно лето”. Романтичната комедија се смета за една од најуспешните, посебно што а финалето на серијата, фановите се обидоа да ја направат оваа последна епизода најдискутирана на Твитер.

Овој рекорд досега го држеше серијата „Игра на тронови“ (Game of thrones) со епизодата од битката кај Винтерфел.

Се емитуваше на 28 април 2019 година и постави рекорд од 7,8 милиони твитови.

Сега,  турската серија  ја надмина и оваа светска серија која постави нов рекорд со 9.074.986 твитови.

Вкупно 123 земји учествуваа во поставувањето на овој рекорд, а од твит дискусијата не изостанаа ни фановите кои серијата ги има во Македонија, Србија, Бугарија и Албанија.

Ќе ви се допадне