„Вело родео“ во центарот на Кочани

By

Денеска на пладне во Кочани ќе се одржи „Вело родео“ кое на едно место ќе ги собере учениците од 20 училишта од Источна Македонија, а кои преку игра, забава и едукација ќе ја пренесат пораката за придобивките од возењето велосипед. Настанот, освен забава и едукација има за цел да обезбеди три велосипеди за  најдобрите три училишта на „Вело родео“ натпреварот, кои ќе ги користат подоцна во своите наставни програми.

Организатор на настанот е здружението на граѓани „Еко логик“, „Мрдни со прст“ и основното училиште „Раде Кратовче“ од Кочани. Тие се надеваат дека ќе ја подигнат свеста на граѓаните за општествени промени кои се во доменот на секој поединец.

Ќе ви се допадне

Glass Rabbit (https://animetv.cc/m/doEY) Episode Full

Watch Madlax Episode 26

GoGoAnime Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed

AniWatch Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed

Ignitiondeck: https://ignitiondeck.com/id/dashboard/?backer_profile=100547

Tourism gov: https://www.tourism.gov.za/Lists/Site%20Feedback/DispForm.aspx?ID=143955