(Видео) Бесен бик нападна човек

Еден човек е тешко повреден кога бил нападнат од бик пред почетокот на традиционалната трка во Валенсија, Шпанија. Бикот силно го удрил со роговите, а потоа го нападнал и на земја.

На видеото јасно може да се види како човекот буквално е фрлен во воздух, а потоа и нападнат на земја. За среќа, бикот на роговите имал замотано ткаенина, што претставува пракса на оваа манифестација.

Сепак, човекот веднаш бил хоспитализиран, каде што му биле констатирани тешки повреди.

Scroll to Top