(ВИДЕО) Крвта ќе ви се заледи – Ова е најсилниот земјотрес снимен некогаш

Ова е најсилниот земјотрес снимен некогаш. Во 2010 години во Хаити се случи разорен земјотрес. Снимката кажува се. Видеото е повеќе од застрашувачко.
Земјотресот беше со јачина од 7 степени според Рихтер.
Земјотресот се случи во 16 часот и 53 минути, на 12 јануари. Потоа имало најмалку 52 афтершокови со магнитуда од 4,5 степени. 3 милиони лица биле загрозени од потресот. Починаа околу 100.000 лица.
Scroll to Top